AEGON schikt tijdens KiFiD hoorzitting

Tijdens de mondelinge behandeling van een AEGON FundSparen certificaat op 12 november 2014 werd in een door KiFiD opgestelde vaststellingsovereenkomst vastgelegd dat AEGON 5.000 EUR toevoegt aan de eerder dit jaar uitgekeerde afkoopwaarde van ca. 7.200 EUR.

Klager was eerder niet in aanmerking gekomen voor een “compensatievergoeding”.

Het certificaat was bedoeld voor een studiefonds van een kind. Klager was 15 jaar geleden met valse praatjes verleid zijn spaarloonrekening voor dit doel te deblokkeren, maar was uiteindelijk door de door AEGON verborgen gehouden disproportionele kostenstructuur slechter af dan als hij had vastgehouden aan de rente op zijn spaarloonrekening, ook al was de rente daarvan in de loop der tijd gezakt tot zo’n 2%. Het verschil daarmee is nu volledig bijgepast.

Daarnaast betaalde AEGON de advieskosten van de ADR-expert (woekerprofi) conform het in het KiFiD-reglement vastgelegde tarief voor rechtbanken.

Er is geen geheimhouding afgesproken. De Consumentenbond kan tevreden zijn.

Senior ADR Expert (Alternative Dispute Resolution) M. van Rossum Management Consultant BV January 2012 – Present Rotterdam Area, Netherlands Dispute resolution of complaints about financial products or services. Legal support in disputes between consumers and banks, insurers, intermediaries and other financial services. In particular dealing with life assurance agreements based on 'packaged' securities, in Dutch coined as "woekerpolissen".