Beleggingsadvies? Doe maar niet!

Een eerlijke opinie in Amweb.

Maar hij blijkt in het kader van beleggingsverzekeringen volstrekt gratuit, helaas.

Ik postte deze aantekeningen:

“#01 Een eerlijke opinie. Maar hoe zit het met al die beleggingsadviezen van assurantieadviseurs bij het afsluiten van beleggingsverzekeringen? En nu weer de door AFM gedoogde fictie dat je in een 30 minuten durend telefoongesprek een ‘hersteladvies’ kunt geven! Alsof niet opnieuw jarenlange financiële verplichtingen worden aangegaan op basis van geadviseerde beleggingskeuzes.

“#02 Ik heb meteen even navraag gedaan bij een lid van de Federatie Vermogensplanners in mijn woonplaats. Die weigert een beleggingsadvies te verstrekken in het kader van een beleggingsverzekering. Zo zijn we weer thuis met deze gratuite opinies, helaas.

En zo ontloopt iedereen zijn verantwoordelijkheid en worden consumenten afgescheept met een telefonisch keukentafelgesprekje van 30 minuten dat moet doorgaan voor een hersteladvies.

 

 

Senior ADR Expert (Alternative Dispute Resolution) M. van Rossum Management Consultant BV January 2012 – Present Rotterdam Area, Netherlands Dispute resolution of complaints about financial products or services. Legal support in disputes between consumers and banks, insurers, intermediaries and other financial services. In particular dealing with life assurance agreements based on 'packaged' securities, in Dutch coined as "woekerpolissen".